Kuhajmo zajedno

Kuhajmo zajedno

DIVLJAC

POCETNA STRANICA

Dinstana srnetina


Sastojci:
    • 2 kg srnećeg mesa
    • 2 dl ulja
    • 0,5 kg crnog luka
    • beli luk
    • 50 g seckane slanine
    • 3 paradajza
    • 3 lista lorbera
    • 3 lista lorbera
    • malo karanfilića
    • ruzmarin
    • žalfija
    • morsko orašče
    • mlevena paprika
    • 0,5 l belog vina
    • 2 dl crnog vina
    • 2 dl kisele pavlake
    • biber
    • so
  • priprema:

    Pripremljeno meso iseći na komade, pa zajedno sa sitno iseckanim crnim lukom propržiti na ulju. Dodati tucani beli luk, lovorov list, seckanu slaninu, sečen paradajz, sve začine i mlevenu papriku. Posoliti i pobiberiti, sipati belo vino i crno vino, poklopiti, pa na laganoj vatri dinstati 2 sata.
    Meso zatim izvaditi iz šerpe, umak propasirati, pa meso vratiti u šerpu i preliti propasiranim umakom u koji je dodata kisela pavlaka. Dinstati otprilike još 10 minuta.
    Služiti sa širokim rezancima ili kačamakom.

Nema komentara:

Objavi komentar