Kuhajmo zajedno

Kuhajmo zajedno

BRZI KOLACI 7

Kolač sa kaisijama




Sastojci:

  • 2 paketa piškota 
  • 600 ml mlijeka
  • 2 pudinga od vanile
  • 200 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 4 kašike kristal šećera
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 kesica šlaga ( 40 gr )
  • mlijeko za umakanje piškota i mućenje šlaga
  • 500 gr kajsija




Priprema:
Pomešati puding, kristal šećer i malo hladnog mleka a ostatak mleka staviti da provri.Kada mleko provri zakuvati razmućeni puding i mešati dok se ne zgusne.Zatism skloniti sa vatre da se ohladi.Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjeni puding i umutiti.Ulupati slatku pavlaku pa pola dodati pudingu i opet umutiti.Treba da se dobije fina kremasta masa koja nije retka.Slatku pavlaku čvrsto umutiti, kao šlag.Jedan paket piškota umakati u mleko i slagati u dva reda.Možete uzeti manju tepsiju i u nju poslagati, a možete i na tacnu.Preporučujem tepsiju, ili veći pregradite kartonom koji ste umotali u kesu.Preko piškota namazati trećinu fila, poslagati isečene kajsije pa preko njih premazati opet trećinu fila.Na fil psolagati drugi paket piškota umočenih u mleko i odgore završiti sa mazanjem filom.Ostatku slatke pavlake dodati umućen šlag i sa time premazati kolač odgore.Ostaviti u frižider da se dobro ohladi pa seći i služiti.

 

voćni kolač


Sastojci:
  • 20 komada petit keksa
  • 600 gr jagoda ili neko drugo voce
  • 300 ml vode
  • 150 gr griza
  • 7 kašika šećera
  • 600 ml mlijeka
  • 2 pudinga od vanile
  • 4 kašike šećera
  • 200 gr margarina
  • 150 gr šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake



Priprema:

Poslagati na dno dublje tepsije keks.Izgnječiti ili izblendirati voće koje ste odabrali.Staviti vodu da provri.Pomešati griz i šećer pa kad voda provri zakuvati,
Prokuvati još minut – dva i skloniti sa vatre.Odmah preliti preko keksa i ostaviti da se hladi.Odmah zatim pomešati puding, šećer i malo hladnog
 mlijeka, a ostatak staviti da provri.Kad provri mleko zakuati i mešati dok se puding ne zgusne.SKloniti sa vatre pa i njega ostaviti da se hladi.Ulupati penasto margarin sobne temperature sa šećerom 
u prahu pa im dodati ohladjenu puding i umutiti.
Ulupati slatku pavlaku pa pola dodati kremu od pudinga.
Krem od pudinga premazati preko dela sa grizom i voćem.
Ostatak slatke pavlake, možete dodati još i šlag premazati preko vanila fila i ostaviti u frižider nekoliko sati.
Nakon nekoliko sati ohladjen kolač možete poslužiti.

Pocetna stranica  6  ...  8  9

Nema komentara:

Objavi komentar