Kolač sa kaisijama
Sastojci:
- 2 paketa piškota
- 600 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanile
- 200 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 4 kašike kristal šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 1 kesica šlaga ( 40 gr )
- mlijeko za umakanje piškota i mućenje šlaga
- 500 gr kajsija

Priprema:
Pomešati puding, kristal šećer i malo hladnog mleka a ostatak mleka staviti da provri.Kada mleko provri zakuvati razmućeni puding i mešati dok se ne zgusne.Zatism skloniti sa vatre da se ohladi.Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjeni puding i umutiti.Ulupati slatku pavlaku pa pola dodati pudingu i opet umutiti.Treba da se dobije fina kremasta masa koja nije retka.Slatku pavlaku čvrsto umutiti, kao šlag.Jedan paket piškota umakati u mleko i slagati u dva reda.Možete uzeti manju tepsiju i u nju poslagati, a možete i na tacnu.Preporučujem tepsiju, ili veći pregradite kartonom koji ste umotali u kesu.Preko piškota namazati trećinu fila, poslagati isečene kajsije pa preko njih premazati opet trećinu fila.Na fil psolagati drugi paket piškota umočenih u mleko i odgore završiti sa mazanjem filom.Ostatku slatke pavlake dodati umućen šlag i sa time premazati kolač odgore.Ostaviti u frižider da se dobro ohladi pa seći i služiti.
voćni kolač
Sastojci:
- 20 komada petit keksa
- 600 gr jagoda ili neko drugo voce
- 300 ml vode
- 150 gr griza
- 7 kašika šećera
- 600 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
- 200 gr margarina
- 150 gr šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake

Priprema:
Poslagati na dno dublje tepsije keks.Izgnječiti ili izblendirati voće koje ste odabrali.Staviti vodu da provri.Pomešati griz i šećer pa kad voda provri zakuvati,
Prokuvati još minut – dva i skloniti sa vatre.Odmah preliti preko keksa i ostaviti da se hladi.Odmah zatim pomešati puding, šećer i malo hladnog
mlijeka, a ostatak staviti da provri.Kad provri mleko zakuati i mešati dok se puding ne zgusne.SKloniti sa vatre pa i njega ostaviti da se hladi.Ulupati penasto margarin sobne temperature sa šećerom
u prahu pa im dodati ohladjenu puding i umutiti.
Ulupati slatku pavlaku pa pola dodati kremu od pudinga.
Krem od pudinga premazati preko dela sa grizom i voćem.
Ostatak slatke pavlake, možete dodati još i šlag premazati preko vanila fila i ostaviti u frižider nekoliko sati.
Nema komentara:
Objavi komentar